Konstruktiewerken Börger
Groot in Constructies

Konstruktiewerken Börger BV van begin tot heden . . . . 

 


Het begon in 1911 toen Opa W.B. Börger de toenmalige dorpssmederij kon overnemen van Ponsioen, de dorpssmid waar de vrouw van Opa werkzaam was als hulp in de huishouding. In 1920 bouwde hij een smederij met winkel en woonhuis, Herenweg 19 te Vinkeveen, waar jarenlang het smidswerk werd gedaan, paarden werden beslagen en een winkel in huishoudelijke artikelen. In 1952 nam B.A. Börger de zaak van zijn vader over en in 1958 bouwde hij een nieuwe werkplaats van 150 M2 achter de oude smederij op Herenweg 19. Daar werd veelal werk gedaan voor de plaatselijke tuinders en boeren. Met de tijd veranderden het werk naar meer constructiewerk en het personeels bestand groeide naar 3 werknemers.                                    

In 1983 was er de mogelijkheid om even verder buiten het dorp een bestaande loods van 500 M2 over te nemen van Wessanen aan de Demmerik 50. In dat zelfde jaar werd ook de Vennootschap onder Firma opgericht met W.E. Börger. In 1987 verhuisde het bedrijf naar de Demmerik. De werkzaamheden bleven groeien, het werk werd groter en omvangrijker. In 1994 werd de B.V. opgericht en nam W.E. Börger, de huidige eigenaar, de zaak over van B.A. Börger die achter de schermen mee bleef werken tot aan zijn overlijden in 1996.

Na jarenlang te hebben gezocht naar een groter en beter bereikbare locatie buiten het dorp maar toch nog in de buurt was het in 2002 zover dat het bedrijf kon verhuizen naar de Provinciale weg 17 in Vinkeveen. Eigenhandig met behulp van Bouwbedrijf Oudshoorn uit Waverveen werd een loods van 1.000 M2 gebouwd, tevens is er een buitenterrein met 4.000M2 opslagruimte. Met voldoende kranen, tot 10 ton, een goed uitgerust machine park en met een gekwalificeerd en gemotiveerd personeelsbestand van 14 man is Konstruktiewerken Börger klaar voor de toekomst. 
  

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info